30 nov 2009

MANIFEST DE SUPORT AL CASAL POPULAR DE GRÀCIA

L’entitat..................................................................................... dóna suport al Casal Popular de Gràcia nascut el 2 de febrer del 2002 com a tal i s’oposa al seu desallotjament en tant que:


1-    Ha esdevingut un dels referents associatius després de molts anys d’existència a la Vila de Gràcia amb la finalitat de dotar al jovent de la vila d’un lloc de trobada on hi tinguessin lloc tot tipus d’activitats lúdiques i polítiques.


2-    Ha participat activament en diverses activitats populars de la Vila, formant part així del teixit associatiu i cultural de Gràcia i especialment entre els joves.


3-    Ha defensat la creació d’espais alliberats i autogestionats pels i les joves com també ha participat del projecte d’emancipació social i nacional dels Països Catalans.


D’altra banda denunciem que:


1-    L’intent de desallotjament del Casal Popular de Gràcia s’emmarca en una estratègia político-judicial que vol acabar amb els centres socials ocupats i que s’emmarca dins dels canvis que s’estan produint a Gràcia: augment de l’especulació immobiliària, elitització dels comerços, externalització dels serveis públics, etc.


2-    Aquest estratègia es veu reforçada per la imposició del pagament d’una caució de 30.000 €, a efectes que els membres del Casal Popular de Gràcia puguin personar-se com a part en el procés. Així doncs, aquest fet deixa en posició d’indefensió al Casal Popular de Gràcia,  vulnerant-se així el dret a la tutela judicial efectiva .

Aquest manifest de suport l'han signat fins al moment les següents entitats:
- Endavant, SEPC, CAJEI, Maulets, Alerta Solidària, En Lluita, La Sirga, Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG), Ateneu de Vallcarca, Kasa de la Muntanya, Infoespai, Revolta Global, La Torna, Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana, Joventut Comunista del Poble de Catalunya, Assemblea Facultat Educació (UAB), Assemblea Okupa de Terrassa, CSO Les Vinyes de Mataró, Casal Boira Baixa de Manlleu, Associació de Festes Majors Alternatives de Vallcarca, Sanitat CGT, CUP-Barcelona, Cooperativa l'Aixada, Espai País Valencià, COS, Casa Palestina, Xarxa d'enllaç amb Palestina, Alertcoms sccl, Ass. per la Comunitat Social, Ass. d'amics i amigues del reciclatge.



No hay comentarios:

Publicar un comentario